Una sala diferent

Una sala diferent

Hi ha una sala a la vila de Granollers diferent a la resta, amb una història darrera que pocs equipaments tenen. Corria l’any 1328 quan Bertran de Seva va crear l’Hospital General de Granollers, un edifici gòtic d’acollida per a pobres pelegrins i malalts. La nau gòtica que perdura d’aquell edifici és l’actual Sala Francesc Tarafa.

Però qui era Francesc Tarafa? Tarafa fou un religiós i erudit del segle XVI natural de la vila de Granollers, canonge de la catedral de Barcelona i arxiver de l’Arxiu capitular de Barcelona d’aquesta catedral molts anys.

Aquesta sala d’estructura gòtica consta d’una gran nau rectangular amb bigues de fusta suportades sobre dos arcs de pedra apuntalats i amb una gran quantitat d’elements decoratius interiors modernistes. Si bé hem dit que la Sala Francesc Tarafa va ser un hospital en els seus inicis, no és l’únic ús que ha tingut. També va ser un magatzem, una escola i una biblioteca (aquesta última entre el 1926 i el 1955) reformada per l’arquitecte Manuel Joaquím Raspall.

És un espai idoni per a la celebració de conferències, concerts, projeccions audiovisuals, cursos i seminaris, presentacions, espectacles de petit format i serveis de restauració senzills, amb capacitat per a 160 persones assegudes i més de 185 persones a peu dret.

A @meetingranollers estem convençuts que a Granollers hi ha un espai perfecte per a cada esdeveniment. Pots posar-te en contacte amb nosaltres i t’assessorarem. No deixis de visitar les nostres xarxes socials  (facebooktwitter LinkedIn) per estar informat de tot allò què Granollers et pot oferir.