@meetingranollers celebra el seu primer any online!

@meetingranollers celebra el seu primer any online!

El temps passa ràpid i ara ja fa un  any de la posada en marxa online de @meetingranollers , com a  oficina de comercialització i coordinació de tota l’oferta MICE de Granollers.  Som una innovadora iniciativa de col·laboració públic-privada, impulsada per l’Ajuntament de Granollers, amb la cooperació d’ hotels i altres agents turístics granollerencs. El nostre  objectiu és la captació d’esdeveniments per a la ciutat, així com facilitar la feina als organitzadors dels mateixos en la gestió de l’allotjament i la restauració, de la reserva de sales i equipaments, de les activitats indoor i outdoor, etc.

 

GRANOLLERS, CIUTAT MICE

La situació privilegiada de Granollers, ciutat ben comunicada, a 20 Km. de Barcelona, a 5 km del Circuit de Barcelona- Catalunya, a 5 km de la Roca Village i a 15 km de les platges i pobles costers del Maresme, envoltada alhora per la serralada del Montnegre, els cingles de Bertí i el Massís del Montseny, són característiques que la configuren com a potencial destinació turística. Considerant alhora l’extensa oferta d’infraestructura d’espais per al Turisme de Reunions de la ciutat, amb un Auditori per a 700 delegats, un Centre de Convencions per a 350 persones, 50 Sales de Reunions que poden acollir fins a 500 assistents i diferents espais singulars amb capacitat fins a 800 persones, complementats amb quasi 800 habitacions per l’allotjament, conformen Granollers com a Ciutat MICE dins Catalunya.

El turisme MICE té un caràcter desestacionalitzador, un aspecte que beneficia al mercat del turisme i concentra la seva activitat més alta als mesos d’octubre, novembre i del febrer al maig. Esdevenir una destinació MICE no és quelcom senzill, requereix disposar de les infraestructures i de la captació de recursos necessaris, així com de promoció institucional, nacional i internacional.

Si tenim en compte que el Turisme de Reunions a Catalunya és un sector que genera 1.600 milions d’euros, dels quals 1500 milions són impacte directe a Barcelona i rodalies, no és estrany que la Generalitat tingui previst un nou Pla Estratègic 2017 per al sector, com va anunciar la Directora General de Turisme, Marian Muro, el passat mes de març al marc del II Fòrum de Turisme de Reunions.

El pla abordarà els actius, dèficits i línies de futur d’aquest segment “perquè Catalunya segueixi creixent com una destinació competitiva en el turisme de reunions” , segons va explicar Muro.

Barcelona ocupa el tercer lloc mundial al ranking elaborat per ICCA com a destinació de turisme MICE al 2015, segons dades publicades pel mateix organisme al passat mes de maig.

Entre els objectius del nou pla estratègic s’inclou posar l’accent en la formació “de tots aquells que integren la cadena de valor ” ; apostar per la innovació ” per presentar una oferta diferenciada ” ; i així mateix facilitar que el turisme de reunions es pugui estendre per tot Catalunya , més enllà de Barcelona.

En paral·lel, els dies 6 i 7 d’aquest mes s’ha celebrat a Eivissa la reunió de professionals del sector convocada pel Spain Convention Bureau (SCB), i el seu president, Augusto Hidalgo, ha confirmat que el Turisme de Reunions ha crescut un 15% l’any 2015 i ha animat les ciutats, incloses les petites, a treballar aquest segment, doncs afirma que encara existeix marge de creixement.

Amb aquesta tendència positiva com a marc de desenvolupament, des de @meetingranollers, seguirem treballant per impulsar Granollers com a ciutat MICE.