ITINERARIS PER LA CIUTAT

ITINERARIS PER LA CIUTAT

Descripció:

Una bona manera de complementar l’organització d’un esdeveniment és oferir activitats complementaries, com els itineraris per Granollers que organitza el Museu de Granollers amb la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, Roca Umbert. Fàbrica de les Arts, Can Jonch Centre de Cultura per la Pau i la Diputació de Barcelona.

Aquests són els itineraris que es poden realitzar:

Granollers, vila medieval i moderna: una visita pel centre de la ciutat, les muralles, les torres de defensa, els antics porxos i l’antic hospital.

Granollers, modernista i noucentista: aquest recorregut ofereix als participants l’oportunitat de conèixer algunes de les cases més representatives de l’època.

Granollers, ciutat bombardejada: és una proposta per visitar alguns dels llocs més emblemàtics afectats pels atacs de l’aviació feixista durant la Guerra Civil Espanyola, en especial, un dels refugis antiaeris construït l’any 1938, i Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau.

L’Adoberia d’en Ginebreda: és un dels pocs exemples d’arqueologia industrial excavat a Granollers i l’única adoberia que es conserva de la ciutat. Aquest recorregut permet conèixer el creixement i la transformació en època medieval.

Palou. Paisatge rural, paisatge cultural: acosta els participants a alguns dels elements patrimonials més significatius del pla de Palou com les masies de can Bassa, la Torre de les Aigües, el Junyent, o can Mayol, els recs que encara potent aigua, els safareigs, les antigues escoles o l’església de Sant Julià.

Granollers més enllà del ferrocarril: una proposta per resseguir alguns vestigis del patrimoni de la ciutat com l’hospital, el cementiri o el Casino, mostres de com la ciutat va créixer cap a l’est i com les vinyes i els camps es van convertir en indústries i nous habitatges.

Les xemeneies i les fàbriques: acosta als visitants al patrimoni industrial, que tot i l’allunyament de la indústria cap als polígons, encara aguanta en recintes com les fàbriques Torras Villà, Vda. Sauquet, La Tela i Roca Umbert.

També us pot interessar: