Granollers és considerada una ciutat MICE, però què és exactament el turisme MICE?

Granollers és considerada una ciutat MICE, però què és exactament el turisme MICE?

El turisme MICE és l’acrònim en anglès per al turisme de reunions, incentius, congressos i exposicions. En altres paraules, són tots aquells viatges que agrupen a diverses persones que es reuneixen en un mateix lloc per assistir a un esdeveniment, que pot ser de caire familiar, social o empresarial.

Generalment, es situa l’origen del turisme MICE a l’any 1841, quan Thomas Cook va organitzar el viatge de més de 500 persones que acudien al congrés anual de l’Associació Antialcohòlica. Des d’aleshores, aquest sector turístic no ha parat d’evolucionar i de créixer. Actualment, juga un paper clau en la desestacionalització de la demanda, el que representa un element primordial per al desenvolupament d’una indústria turística rendible i sostenible.

Tots els experts en aquesta tipologia de turisme destaquen la importància de coordinar institucions i el sector privat, i subratllen la necessitat de treballar en la mateixa direcció. Per això, @meetingranollers porta anys treballant al costat de les empreses i les institucions públiques de l’àmbit del turisme, per aconseguir que la capital del Vallès Oriental sigui considerada una aposta encertada tant en mercats tradicionals com a potencials, i perquè el sector MICE sigui un important contribuent a l’economia turística de la ciutat i continuar creixent als mercats clau europeus i internacionals.

D’aquesta manera, Granollers ha impulsat el seu caràcter MICE i actualment concentra un gran teixit empresarial i acull jornades de grans dimensions de manera constant. La col·laboració entre l’Ajuntament i els agents turístics privats, amb la mediació de @meetingranollers, ha permès posar a la disposició de les corporacions equipaments d’excel·lents condicions per preparar qualsevol tipus d’acte.