Granollers Cup 2016, l’esdeveniment esportiu internacional d’handbol

Granollers Cup 2016, l’esdeveniment esportiu internacional d’handbol
Granollers Cup, l’esdeveniment esportiu internacional de referència al sud d’europa d’handbol !

Del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol, Granollers acull l’esdeveniment esportiu internacional de referència en handbol.  Durant quatre dies, jugadors i jugadores de fins a 20 anys d’arreu del món competiran a Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès.

La cerimònia d’inauguració de la Granollers Cup, celebrada el 29 de juny, amb la Porxada com a epicentre  de l’handbol del sud d’Europa, ha aplegat més de 5000 jugadors i jugadores que han omplert de colors i il.lusió la plaça més representativa de Granollers.

Granollers, ciutat d’esdeveniments esportius de referència, reuneix aquest 2016 gairebé 380 equips, rècord d’acollida de tota la història de la Granollers Cup.

Aquesta edició s’ha incrementat molt la participació internacional i catalana, mentre que la nacional es manté estable.  Participen països que no ho varen fer l’any passat, com Àustria, Bèlgica, Corea del Sud, Dinamarca, Escòcia, Guatemala, Suïssa i Uruguai. La resta de països inscrits són Nigèria, Egipte, Rússia, Islàndia, Alemanya, Canadà, Bòsnia, Portugal, França, Noruega i Suècia. Hi ha dos països que participaran el 2016 que no ho havien fet abans: Israel i el Marroc.

 

La Granollers Cup 2016 mobilitza tot el sector turístic de la ciutat

Aquests 4 dies tota la ciutat rep l’impacte de les visites  internacionals que participen  a aquest esdeveniment i, especialment, el sector turístic. Hotels i restaurants ofereixen aquest 2016 la primera Ruta Gastronòmica de la Granollers Cup, iniciativa del club i del Gremi d’Hosteleria del Vallès Oriental. Durant els dies de competició, una vintena de restaurants del Gremi oferiran descomptes del 10% a tothom que porti l’acreditació de la Granollers Cup o que sigui soci del club, a més d’oferir un menú gratuït als menors de 5 anys. El sopar solidari a la Porxada del 29 de juny ha estat el tret de sortida d’aquesta novetat d’enguany.

D’altra banda, divendres 1 i dissabte 2 de juliol,es faran seminaris a l’Hotel Granollers per a entrenadors i àrbitres, d’assistència gratuïta per a tots aquells que participen a la Granollers Cup. Divendres, Ramón Gallego (membre de la Comissió d’arbitratge de la IHF) parlarà de “Les Noves Regles de l’handbol 2016”. Dissabte hi n’hi haurà dos (un pel matí i un altra per la tarda) i es faran en dos idiomes: castellà i anglès. Els títols són: “Preparació física i prevenció de lesions a l’handbol formatiu” i “Lideratge i direcció d’equips”. Aniran a càrrec d’Albert Altarriba (doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Fisioterapeuta i readaptador professional en equips com el FC Barcelona i New York Red Bulls); i Jordi Coma (graduat en CAFE i especialista en lideratge i cohesió d’equips).

 

Granollers Cup a les xarxes socials

La Granollers Cup 2016 es pot seguir en temps real a través del Twitter @GranollersCup i el hashtag #GCup2016, i cada jornada s’afegiran les imatges a Facebook i a Instagram. No t’ho perdis!