Granollers aspira a organitzar el Mundial d’Handbol femení de 2021

Granollers aspira a organitzar el Mundial d’Handbol femení de 2021

La capital del Vallès Oriental encapçala una candidatura conjunta amb Castelló de la Plana, Tarragona i Lleida per organitzar el Mundial d’Handbol femení del proper any 2021. L’anunci de qui serà la guanyadora es coneixerà aquest estiu durant els Jocs Olímpics de Río de Janeiro. La Real Federación Española de Balonmano (RFEBM)  ja ha presentat la candidatura mediterrània a la Federació Internacional d’Handbol.

La candidatura s’ha presentat en roda de premsa a Granollers amb la presència del president de la RFEBM, Francisco V. Blázquez; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el conseller de Promoció Econòmica, Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca.

El president de la RFEBM s’ha referit a Rússia, Hongria i Noruega-Dinamarca com “rivals molt durs i competitius” als quals s’haurà d’enfrontar la candidatura que encapçala Granollers. En aquest sentit, ha destacat que la candidatura mediterrània té com a punts forts que “donem imatge de ciutats potents i, a més, tenim l’èxit organitzatiu del Mundial masculí de 2013 amb una gran assistència de públic, especialment a Granollers, ciutat de la qual la Federació Internacional d’Handbol va quedar molt contenta”.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que “volem fer una candidatura competitiva, forta, buscant aliances” i ha agraït a les altres ciutats de la candidatura que s’hagin afegit de manera immediata al projecte. La primera estimació del pressupost per organitzar aquest mundial ronda els 5 milions d’euros. Mayoral ha assegurat que hi ha temps per buscar espònsors i recursos i que també serà necessària la implicació de totes les administracions. “Estic convençut que hi haurà internacionals de Granollers en aquest Mundial”, ha subratllat Mayoral.